Pannkakor med palsternacka och färskoströra

Palsternacka har en söt bananlik smak som ger pannkakorna ett oväntat lyft. Smaken påminner lite om morotskaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl havregryn eller skrädmjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ msk socker
  • 1 krm salt
  • ½ tsk mald kardemumma
  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl finriven palsternacka
  • 1½ dl mjölk
  • Till servering:
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 msk lönnsirap alternativt agavesirap eller honung
  • 2 tsk citron, finrivet skal
  • Ca 1 dl hasselnötter, rostade

Gör så här

  1. Mixa havregrynen grovt eller mät upp skrädmjölet om du använder det. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, socker, salt och mald kardemumma. Smält smöret i en stekpanna och låt det svalna.
  2. Vispa ägget lätt och blanda ner riven palsternacka, smält smör och mjölk. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen utan att vispa för mycket, lite klumpar gör inget. Låt smeten vila i kylen i minst 15 minuter.
  3. Blanda under tiden ihop färskost, lönnsirap och citronskal.
  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme. Vänd pannkakorna när det börjar bildas bubblor på ytan och grädda den andra sidan.
  5. Servera pannkakorna med färskoströra och rostade hasselnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…