Pannkakswraps med asiatiska grönsaker

Istället för att äta pannkaka som vanligt så är detta en variation på hur man kan äta pannkaka. Vegetariskt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 275 g mjöl
  • Salt
  • 3 ½ dl lättmjölk
  • 1 ½ dl mineralvatten
  • 2 röda paprikor
  • 1 liten aubergine
  • 1 zucchini
  • 150 g ostronskivling
  • 50 g sojaböngroddar
  • 3 cm ingefära
  • 2 msk olja
  • Peppar
  • 1 1/4 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk maizena
  • 2-3 msk soja

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjöl, lite salt och mjölk i en skål. Rör ner så mycket mineralvatten att det blir en tunn smet. Låt svälla övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Ansa under tiden paprikor, aubergine och zucchinin, skölj och skär i tunna skivor eller i strimlor. Ansa svampen och skär den i fjärdedelar. Skölj groddarna i ett durkslag och låt rinna av. Skala ingefäran och hacka fint.
  3. Hetta upp lite olja i en teflonpanna, grädda åtta guldgula pannkakor av smeten. Håll dem varma i ugnen i 75 grader.
  4. Fräs upp ingefäran i resten av oljan, häll i grönsakerna, bryn dem, salta och peppra. Tillsätt buljong, vinäger och lönnsirap.
  5. Rör ihop maizena med lite vatten och red såsen. Rör ner sojaböngroddarna, smaka av med soja.
  6. Fördela fyllningen på en fjärdedel av varje pannkaka, vik dem två gånger och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept