Paprika- och saffranfisk

En snabb vardagsrätt. Fiskgryta med paprika, saffran, grädde, fiskfond och vitt vin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g hokifilé
  • Salt
  • 1 röd paprika
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 1 paket saffran
  • Färsk timjan eller gräslök
  • Gröna ärter

Gör så här

  1. Dela fiskfiléerna i 8 bitar och salta dem. Tärna paprikan. Vispa samman grädde, mjöl, fiskfond, vin och saffran i en låg vid gryta. Koka upp och lägg ner fisken. Låt sjuda i såsen på svag värme i 4-5 minuter utan lock.
  2. Tillsätt paprikan och låt koka upp. Garnera med timjan eller gräslök. Servera med gröna ärter och potatismos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…