Paprikalamm som på slätten Kunsági birkepaprikás

Lamm är favoritköttet ute på den stora slätten. Den gryta som är typisk för trakten innehåller mängder av fett och ett slags fil gjord på fårmjölk. Denna gryta är gjord på mer lätt åtkomliga ingredienser.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg lammstek eller lammbog
  • ½ hg bacon
  • 1 hg margarin
  • 1 gul lök
  • 1 rågad tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • En nypa kumminfrö
  • Salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kg vitkål
  • 1 kapsel spansk peppar
  • Vatten

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar. Klipp baconet i fina strimlor. Hacka löken och strimla vitkålen.
  2. Smält fettet i en gryta och stek bacon och lök. Ta av grytan från värmen, rör ner paprikapulvret och sedan köttet.
  3. Pressa vitlöken över, lägg på en nypa kummin och salta.
  4. Koka tills köttet är halvfärdigt, ca 20 minuter.
  5. Blanda ner tomatpurén, den strimlade vitkålen och den hela kapseln spansk peppar. Häll på så mycket vatten att det precis täcker och sjud grytan tills ungefär hälften av vätskan kokat in.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…