Paprikasallad

Går att förvara i kylskåp minst i en vecka

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 gröna paprikor
  • 6 röda paprikor
  • 6 medelstora lökar
  • Lag:
  • 1 1/2 dl ättiksprit + 3 dl vatten eller 3/4 dl ättikssyra 24%+4 dl vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 msk salt
  • 2 bitar muskotblomma

Gör så här

  1. Klyv kärna ur och skölj paprikorna.Strimla dem t ex med skärskiva i matberedare eller med kniv.
  2. Skala och grovhacka löken.
  3. Koka upp lagen.Lägg i paprika och lök och koka 3 minuter efter uppkok.
  4. Ös salladen i rena varma glasburkar,sätt genast på lock. Förvaras svalt.
  5. Färdig att äta efter 1 dygn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…