Parmalax med örtpotatis

Parmaskinkan ger laxen en spännande smak som passar utmärkt till den örtrika potatsien.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, skinn- och benfri (à ca 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 1 msk olivolja
  • Örtpotatis:
  • 1 kilo delikatesspotatis eller små jämnstora potatisar
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl hackad basilika
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 3 msk kapris

Gör så här

  1. Örtpotatis:
  2. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mixa örterna med olja, citronsaft och salt. Häll av potatisvattnet och ånga av. Tillsätt 1 dl av kokvattnet i dressingen. Blanda potatisen med örtdressing och strö över kapris.
  3. Krydda laxbitarna med salt. Linda en skiva parmaskinka runt varje. Fäst med tandpetare. Pensla med olja.
  4. Stek eller grilla laxen i grillpanna 3-5 min per sida. Servera genast med tillbehören.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…