Parmesanfylld lövbiff med dragonsås

Såväl lövbiffen som såsen har lite sting, men är väldigt lätta att göra. Bara att röra ihop!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 - 700 g lövbiff
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Stekmargarin
  • Olivolja
  • Potatiskroketter eller någon annan ugnspotatis som du gillar.
  • Grönsallad
  • Fyllning:
  • 2 ½ dl riven parmesanost
  • 5 cm skivad purjolök
  • 100 g Creme Bonjour vitlök färskost
  • 1 ½ tsk dijonsenap
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • Sås:
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk dragon
  • 50 g Creme Bonjour vitlök
  • En nypa salt att smaka av med
  • Eventuell överbliven fyllning

Gör så här

  1. Börja med fyllningen.
  2. Skiva purjolöken fint och fräs den mjuk i olivolja, utan att den tar färg. Krydda mot slutet med vitpeppar och lägg i en skål.
  3. Tillsätt parmesanost, färskost, dijonsenap, rosépeppar och svartpeppar. Blanda ihop till en kräm.
  4. Lägg fyllning på ena halvan av varje lövbiff och vik ihop. Fäst eventuellt med tandpetare om du vill. Krydda biffarna med salt och svartpeppar.
  5. Gör sedan såsen:
  6. Blanda alla ingredienserna till såsen i en såspanna och värm försiktigt upp. Smaka av med salt och håll varm.
  7. Stek biffarna hastigt på bägge sidorna på hög värme.
  8. Servera genast med potatiskroketter, sås och en grönsallad.

Kommentarer

Mycket gott, kommer jag att göra fler gånger.
Smarrigt!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…