Parmesangratinerad kotlett

Kotletter som gratineras i ugn med parmesan och bacon. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • Salt
  • Peppar
  • Matolja till stekning
  • Ca 1 dl hackad färsk salvia
  • ½ paket bacon
  • 1-2 dl riven parmesanost
  • 2 dl kalvbuljong
  • Tillbehör:
  • Ca 12 mandelpotatisar
  • Matolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ask minitomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen noggrant och dela på mitten. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek snittytan gyllenbrun. Vänd på potatisen och salta och peppra. Skär tomaterna i halvor och lägg ner i pannan. Efterstek i ugnen i 20 minuter.
  2. Salta och peppra kotletterna och stek dem gyllenbruna i olja på bägge sidor.
  3. Hacka salvian, skär baconet mycket fint och blanda med parmesanosten. Fördela blandningen över kotletterna.
  4. Ta potatisen ur ugnen och ställ in kotletterna. Höj temperaturen till 250 grader och låt toppingen få färg. Koka ur pannan med buljongen och servera till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept