Parmesanstekt torsk med paprikasås

Supergott och enkelt recept som jag hittat i någon mattidning, minns tyvärr inte vilken...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé (eller annan valfri fisk)
  • 2 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Sås:
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond (eller cirka 1 msk buljongpulver)
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 800 g kokt färskpotatis
  • 300 g sockerärter

Gör så här

  1. Sås: Kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs den i smör i en kastrull cirka 5 minuter. Tillsätt vatten, fond och peppar och låt koka under lock cirka 5 minuter. Mixa såsen slät med mixerstav. Red eventuellt med lite maizena.
  2. Vispa upp äggen och blanda med ost, salt och peppar. Doppa fisken i blandningen. Stek den frasig i 2 msk smör i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida.
  3. Servera den nystekta fisken med paprikasås, potatis och sockerärter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept