Påsklax med gräslökssås

Mycket gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 laxfjärilar
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2-3 msk smält smör eller margarin
  • 200 g sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • ½-1 tsk basilika
  • 50 g löjrom
  • Dill
  • Sallad
  • Gräslökssåsen:
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl gräddmjölk
  • 4 msk finskuren gräslök
  • 1 krm socker
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat med lite fett på. Salta och peppra. Slå över resterande fett och saften av en halv citron. Stek laxen i 200 grader i ca 20 minuter.
  2. Gräslökssåsen:
  3. Smält matfettet i en kastrull, vispa i mjölet och fräs någon minut, tillsätt gräddmjölken lite i sänder till önskad koncistens. Låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med gräslök, salt, peppar och socker.
  4. Koka upp sockerärtorna med salt. Häll av.
  5. Blanda olivoljan, 1 msk citronsaft och basilikan tillsammans med sockerärtorna.
  6. Garnera fisken med sockerärtorna, dillen och citronklyftor. Klicka på löjrom och servera med nykokt potatis och gräslökssåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…