Pasta med biff i pepparsås och svamp

En god pastarätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 200 g biff
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • 4 dl oxbuljong
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • ½ msk svartpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Ansa och hacka champinjonerna. Skala och hacka löken fint. Fräs champinjonerna i 1 msk smör. Krydda med grönpeppar, rosépeppar och svartpeppar. Slå på buljong, grädde och senap. Låt stå och småputtra i 10 minuter. Sila såsen från kryddorna.
  3. Strimla biffen och bryn hastigt i en stekpanna i 1 msk smör. Lägg strimlorna i såsen. Blanda såsen med den nykokta pastan och servera genast.

Kommentarer

Supergod & enkel sås! Kryddorna kan varieras lite - jag valde kombinationen kebabkrydda, pizzakrydda, vit- och svartpeppar. Bytte också ut 4 dl oxbuljong mot 2 st färdigköpt mörk oxbuljong (för 4 personer), och grädden mot matlagningsgrädde 15% fetthalt. Det blev fantastiskt gott! Tusen tack! =)

Liknande recept