Pasta med fläskfilé, mozzarella, tomat och basilika

Enkelt, snabbt och gott med smaker från Italien.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 paket färsk pasta, gärna tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk margarin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk kalvfond på flaska
  • 2 msk vatten
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 paket mozzarella, skuren i små bitar
  • 1 dl grovt hackad färsk basilika

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem. Stek fläskfiléskivorna i maragrinet tills den fått fin färg på båda sidorna.
  2. Häll på crème fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.
  3. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma.
  4. Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
  5. Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan. Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan. Blanda ordentligt och servera.

Kommentarer

Spetsade det hela med lite strimlad salami och gorgonzola. Sen in i ugnen ett tag++++
Enkelt att göra, kommer att göras fler gånger. Hade i lite stekt svamp. Det gav god smak på såsen.

Liknande recept