Pasta med halstrad lax & ugnsbakade grönsaker

Gott och enkelt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portioner pasta, t ex penne
  • 4 morötter
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 rödlök
  • 500 g laxfilé, skinnfri
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 50 g smulad ädelost
  • parmesanost
  • Tomatsås:
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Koka pastan enl anvisning på förpackning.
  3. Skala morötterna och skär dem i stavar. Lägg dem på en ugnsplåt, pensla med olja och salta. Stek mitt i ugnen 5 minuter. Ansa och skär paprikorna i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg paprika och lök på plåten Pensla med olja och stek ytterligare 15 minuter.
  4. Sås:
  5. Blanda tomater, fond och créme fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt.
  6. Skär laxen i mindre bitar. Ansa och dela svampen om den är stor. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek lax och svamp ca 5 minuter. Salta och peppra.
  7. Vänd samman pasta, grönsaker, lax och svamp. Strö över ostsorterna och servera med tomatsåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lyjons62

Snabb och enkel lax

En god, men enkel rätt med bland annat lax och dijonsenap. Har man bara kommit ihåg att ta fram laxfiléerna ur frysen tidigare, så…

Lax under ett täcke av havet

Låt oss prata om denna rätt, som blev så god och så lyckad! När jag får komplimang efter komplimang av sambon om hur god…