Pasta med krabba och karljohanssvamp

Karljohanssvamp smakar gott till krabba.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 krabba (ca 750 g)
  • ½ + ½ msk olivolja
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • ½ dl vatten
  • 150 g karljohanssvamp
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl mellangrädde
  • Tillbehör:
  • Pasta
  • Parmesanost
  • Sallad

Gör så här

  1. Plocka köttet ur krabban och spara skalen. Fräs skalen i olja ca 2 min. Tillsätt vin och vatten och låt krabbskalen koka ca 5 min tills det återstår knappt 1 dl vätska. Sila och spara buljongen.
  2. Ansa svampen och skär den i skivor. Skal och finhacka löken. Fräs svamp och lök i olja tills all vätska kokat in. Tillsätt buljongen och grädde. Låt koka ihop ca 3 min. Blanda ner krabbköttet och låt såsen bli varm.
  3. Servera såsen till pasta med riven parmesan och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…