Pasta med radicchio och bacon / Pasta con radicchio e pancetta

Kombinationen av radicchio (bitter) med rosmarin och bacon/pancetta är en väldigt bra höstpasta! Och billig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g pasta (penne el liknande kort pasta)
  • ½ gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 huvud radicchio (rosésallad)
  • Ca 200 g bacon (el pancetta)
  • ½ glas vitvin (torrt eller halvtorrt)
  • 1 stjälk färsk rosmarin
  • Nykvarnad svartpeppar
  • Plja
  • Parmesanost eller lagrad pecorino (färskriven) - ca 2 dl rivet

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten (riklig mängd).
  2. Medan vattnet kokar upp, hacka lök, skölj radicchion samt riv/skär den i grova strimlor.
  3. När vattnet kokar, tillsätt salt och pasta.
  4. Medan pastan kokar, värm oljan i en panna. Svetta löken utan att den tar färg med rosmarin (låt gärna kvisten vara hel). Tillsätt bacon och krossad vitlök samt svartpeppar. Bryn. Tillsätt radicchio och vitvin. (Det verkar vara en stor mängd radicchio först, men den minskar drastiskt i omfång när den värms!) Värm igenom, dra ned på värmen och lägg lock på. Riv osten. Tillsätt pastan när den är färdigkokt, blanda runt och tillsätt osten. Servera och ät genast med extra ost, peppar efter smak samt resten av vitvinet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr