Pasta med räkor och tomat

Mättande och mycket gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 1-2 klyftor vitlök, finhackad
  • ½ tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 3 msk soltorkad tomatkräm, crema di pomodori
  • 1 kg räkor med skal
  • 12 körsbärstomater
  • 1 citron, saft och det yttersta finrivna skalet
  • 2 msk smör
  • 1 kruka bladpersilja, de plockade bladen, grovhackade
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs vitlök och chiliflakes i en stor stekpanna några minuter i olivoljan utan att vitlöken tar färg.
  3. Tillsätt vin och tomatkräm och låt puttra ihop.
  4. Skala räkorna, skölj och dela tomaterna, riv skalet av citronen.
  5. Häll av pastan när den är klar och vänd ner den i pannan med räkor och tomater.
  6. Pressa över citron, klicka i smör, vänd i det mesta av persiljan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Fördela i tallrikar och strö över det rivna citronskalet och resten av persiljan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…