Pasta med skaldjurssås

Härligt vitlöksdoftande och läcker

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färska eller frysta musslor
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 100 g champinjoner
  • 3 tomater
  • 2 dl musslelspad
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 msk hummerfond
  • Salt
  • Peppar
  • 4 portioner pasta

Gör så här

  1. Skrubba och skölj musslorna om de är färska.
  2. Frysta är klara att anrätta.
  3. Finhacka schalottenlöken.
  4. Koka upp vin och lök och lägg ner musslorna och koka under lock tills de öppnat sig. Skaka kastrullen då och då.Ta musslorna ur skalen. Sila spadet. Skala räkorna. Hacka den gula löken, vitlöken och moroten.
  5. Skär champijonerna i bitar.
  6. Fräs lök, vitlök och morotshack på svag värme ett par minuter. Lägg i champinjoner och fräs till vätskan kokat in. Hacka tomaterna och blanda ner tillsammans med räkor och musslor.
  7. Häll på spad, grädde, hummerfond och koka till en
  8. lagom tjock sås.
  9. Smaka av och servera med valfri pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr