Pasta med strimlad lövbiff

Pasta i fint sällskap - den mustiga såsen gömmer strimlad lövbiff, ädelost och senap. Själv har jag skippat pastan och serverat med grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 - 300 g pasta , gärna färsk
  • 250 - 300 g lövbiff
  • 1 rödlök
  • 1 - 2 msk smör eller margarin
  • 50 g ädelost
  • 1 ½.- 2 msk crème fraiche
  • 1 - 1 ½ msk ljus fransk senap
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär lövbiffen i 5-6 cm långa strimlor och skala och hacka rödlöken ganska fint.
  2. Bryn matfett i en stekpanna till ljusbrun färg, lägg i lövbiff och lök och fräs allt i 2 minuter. Rör om ett par gånger och låt värmen vara ganska stark så att köttet får fin färg.
  3. Skär ädelosten i bitar och rör ner den tillsammans med crème fraiche, senap och salt. Själv brukar jag ta mer crème fraiche än vad som står i receptet, gillar den lite mer krämigare konsistensen.
  4. Låt pastan rinna av väl och fördela den i fyra djupa tallrikar. Lägg på lövbiffen med sin sås och servera omedelbart.

Kommentarer

Gott! Hade en hel burk creme fraiche och mkt mer ädelost, lite soya och vitlökspulver och lite cayennepeppar. Mums vad gott :-)

Liknande recept