Pasta nociise

En klassisk sallad omgjord till en sommarfräsch pastarätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g fullkornspasta, t.ex. penne eller spiraler
  • 200 g haricots verts
  • 1 stor gul lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Häll av kokvattnet.
  2. Skala och hacka löken. Halvera tomaterna. Fräs löken i 1 msk av olivoljan från tonfisken ca 3 minuter i en stor stekpanna eller wokpanna.
  3. Tillsätt tonfisk med oljan, oliver, halverade tomater, citronskal och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt - det är gott med lite större bitar tonfisk. Vänd försiktigt ner den nykokta pastan, bönor och basilikablad. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept