Pasta- och kasslergratäng

En snabb och enkel pastarätt och framför allt smakade rätten fantastiskt gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g kassler
  • Färdigkokt pasta för 4 personer
  • 1 paprika
  • 150 g riven ost
  • Gratängsås:
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk dijonsenap eller annan senap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2½ dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Maizenamjöl + vatten till redning

Gör så här

  1. Ugn: 225 grader.
  2. Blanda ihop kassler, pasta och paprika i en smord ugnsform.
  3. Koka ihop vatten, grädde, fond, senap och tomatpuré. Låt koka ihop nån minut. Jag är ingen älskare av dijonsenap så jag tog skånsk grovsenap, det går bra med vanlig också.
  4. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Låt småkoka nån minut till.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Slå såsen över pastan och vänd runt. Strö över riven ost.
  7. Gratinera i ugn tills gratängen fått fin färg och osten smält ca 15 min i 225 grader.
  8. Hoppas det smakar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept