Pastafri lasagne med squash

En väldigt god lasagne som inte innehåller någon pasta, men ändå är väldigt matig. För att göra lasagnen vegetarisk, byt ut nötfärsen mot sojafärs. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st squash
  • Salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 600 g nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • ½ dl chilisås
  • 1 tsk örtkryddor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g mozzarellaost
  • 200-250 g crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • ½ dl ajvar relish
  • ½ dl grön pesto
  • 2 små orange paprikor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva squashen på längden. Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur. Skala och hacka löken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken. Tillsätt färs och bryn några minuter. Häll i krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ett lager med squashskivor i en ugnsfast form. Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellaosten. Upprepa med ett lager till och toppa med riven ost, ajvar relish och pesto. Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den "sätter" sig innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept