Pastasås med skinka och persilja

En maträtt vi fick laga på hemkunskapen på 90-talet. Har blivit en snabb matlåderätt, alternativt vardagslunch i min familj! Snabbt, billigt och gott. Då köttet i sig är såpass salt, så behövs det inte kryddas, om man så inte önskar! Det är heller ej förbjudet att ÖSA på persilja!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Penne pasta för två personer
  • 2 morötter
  • 150 g rökt skinka eller kassler
  • 1½ dl crème fraiche
  • ca 1 dl mjölk
  • ½ köttbuljongtärning
  • 3-4 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Börja med att koka pasta enligt förpackningens anvisningar.
  2. Gör sedan stavar utav morötterna och lägg i en skål med vatten. Ställ in i kylskåpet medan du kokar såsen, de blir krispigare då.
  3. Strimla skinkan i lagom munsbitar, fräs i en kastrull med smör. Tillsätt sedan crème fraichen och mjölk. Smula ned buljongtärning och låt allt puttra ihop i 5-10 min. Tillsätt persiljan och känn efter om såsen blivit "behagligt" tjock.
  4. (Om inte - tillsätt mer fraiche alt. mjölk!)
  5. Servera sedan genast med nykokt pasta och krispiga morotsstavar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…