Penne med älgskav och lingonsky

Obs! receptet är för 2 personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 purjolök i skivor
  • 5 skogschampinjoner skivade
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 paket älgskav, 240 g
  • 1 1/2 dl öl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 4 krossade enbär
  • 2 tsk maizenaredning brun/ljus
  • 2 msk lingon

Gör så här

  1. Fräs purjo och svamp 2 minuter i smör och olja i en liten panna.
  2. Lägg i skavet, bäst om det är halvtinat, fräs och rör om till flagorna skiljs åt. Häll på öl.
  3. Koka upp (OBS! ölet skummar) och sjud sedan under lock i 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och enbär.
  4. Red skyn med maizenaredning. Lägg i lingonen.
  5. Serveras med kokt penne eller annan pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…