Penne med kyckling, spenat och svamp

Här får den färdigkokta pastan koka med i såsen en stund för att dra åt sig alla smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g penne
  • 3 st kycklingfiléer, 400 g
  • 200 g champinjoner
  • 1 lök
  • 70 g babyspenat, en påse
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Topping:
  • Riven parmesan

Gör så här

  1. Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.
  2. Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.
  3. Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.
  4. Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.
  5. Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.
  7. Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.

Kommentarer

Super gott !!!

Liknande recept