Penne Romana

Pastasås med citronmarinerad kyckling i gräddsås!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300-400 g penne-pasta
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 3/4 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk finhackad persilja
  • Citronmarinad:
  • 1 ½ dl olivolja
  • ½ dl pressad citronsaft

Gör så här

  1. Blanda samman citronmarinaden.
  2. Lägg i kycklingfiléerna och låt stå i kylen några timmar.
  3. Sila bort marinaden och skär filéerna i kuber, 2*2 cm stora.
  4. Skiva champinjonerna.
  5. Fräs kyckling och champinjoner i smöret i en stekpanna.
  6. Salta och peppra.
  7. Tillsätt grädden och buljongtärningen.
  8. Låt koka några minuter.
  9. Tillsätt rivet citronskal.
  10. Strö över lite finhackad persilja.
  11. Servera till kokt pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept