Pepparfilé

Pepparfilé som serveras med rotfrukter som smaksatts med apelsin. Fem peppar gör man enkelt genom att stöta ihop vit-, svart-, rosé-, och grönpeppar. Varför den kallas fem kryddor när det bara är fyra, har jag ingen som helst aning om.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk ”fem peppar”
  • Salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 400 g palsternackor
  • 300 g morötter
  • 2 msk olja
  • Rivet skal och saft av 1 apelsin
  • Garnering:
  • Persilja
  • Rivet apelsinskal

Gör så här

  1. Ugn 200º.
  2. Putsa köttet. Stöt samman pepparkornen i en mortel och klappa in i köttet tillsammans med salt.
  3. Bryn köttet runt om i smör och lägg över i en form. Koka ur stekpannan med grädde, vatten och fond och häll i formen.
  4. Baka i ugn tills köttet är klart ca 20 minuter. Här kan man baka köttet och grönsakerna samtidigt eftersom ugnsgrader och tid är samma men i var sin form.
  5. Skala och skär palsternackor och morötter i smala klyftor. Lägg over i en ugnsform. Blanda med olja, salt,apelsinskal och saft. Spara lite rivet apelsinskal till garnering. Baka i ugn i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  6. Strö persilja över rotfrukterna. Garnera köttet med lite rivet apelsinskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…