Per-Anders fiskpanna

Har gjort den många år och den blir lika uppskattad fortfarande.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fryst torskblock
  • 2 msk vetemjöl
  • 25 g smör eller margarin
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 tomater i tärningar

Gör så här

  1. Låt fiskblocket tina lite.
  2. Skär sedan fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor.
  3. Vänd bitarna i mjölet.
  4. Smält smöret i en låg vid kastrull och rör ner curry och paprika.
  5. Vänd fiskskivorna i det kryddade smöret.
  6. Strö över salt och häll i vattnet.
  7. Låt fisken sjuda under lock tills den är kokt, 10-12 minuter.
  8. Strö över hackat ägg, hackad persilja och tomattärningarna.
  9. Servera med potatismos eller pressad potatis, ris går också bra.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept