Per Mobergs Kalla potatis och purjolöksoppa

"Vad blir det för mat" från 9/4. Har ej hunnit prova själv, men det såg jättegott ut! Smakar säkert lika bra varm som kall!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Skala potatisen och löken/vitlöken.
  3. Dela purjon längs med och skölj bort eventuell sand och jord.
  4. Skär alltsammans (utom det grova och mörkgröna på purjon) i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret.
  5. Låt alltsammans sautera utan att få färg.
  6. Häll i buljongen, mjölken och grädden.
  7. Låt koka i 25-30 minuter, mixa till en slät konsistens.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Ställ undan i kylen för avsvalning.
  10. Vid servering, mixa soppan och blanda ev i lite mjölk om du vill tunna ut den något.

Kommentarer

Gott. Går lika bra att äta varm. Om du tycker den är för rinnig kan du tillsätta lite maizena så blir den perfekt.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr