Persiljebiffar av älgfärs, serverad med pressad potatis och vinbärsgelé.

En snabblagad middag som passar både vardag och fest. Mycket smakrika och saftiga biffar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Biffa:
  • 5 hg älgfärs
  • 3-4 msk ströbröd
  • 1-1,5 dl grädde
  • 2 ägg
  • 0,5-1 dl finhackad persilja
  • 2 msk smör
  • 4-6 Kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 1 msk smör
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 2-3 dl mjölk/grädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 1 msk soja
  • 1 tsk worcestersås
  • Tillbehör
  • Rödpotatis eller mandelpotatis

Gör så här

  1. Potatis:
  2. Skala rödpotatis eller mandelpotatis för ca 4 pers.
  3. Klyfta dom och koka i saltat vatten.
  4. Låt de rinna av och pressa potatisen strax före servering.
  5. Biff:
  6. Slå upp ströbröd i bunke rör ned grädden och låt det svälla. Tillsätt ägg och rör till en jämn smet.
  7. Mal kryddpepparkornen efter smak, gärna lite grovt.
  8. Tillsätt älgfärsen, kryddpeppar, salt och persilja.
  9. Rör till en fast jämn smet.
  10. Bryn en smörklick i stekpannan och forma biffar med fuktade händer (ca 8 st). Stek dom på medelstark värme så dom får yta på bägge sidor och droppa lite worcestersås på dom.
  11. Lägg över dom i en serveringspanna med lock som får stå på svag värme.
  12. Sås:
  13. När biffarna är stekta lägg i en klick smör i stekpannan och vispa ned mjölet, späd sedan med lite vatten innan ni tillsätter grädden/mjölken, sojan, worcestersåsen och kryddorna.
  14. Garnera med persilja.
  15. Servera med vinbärsgelé

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Coq au vin

En trevlig och smakrik kycklingrätt med sidfläsk, vitlök och rödvin. Tillsammans med potatispuré och ett glas Roodeberg får du en perfekt middag.

@mumsan

Potatisbakelse

Hittade detta recept på www.hemmetsjournal.se, vad kan bli fel? Mandelpotatis, grädde å massa västerbottenost! Mordgott!