Persiljekyckling med bacon

Enkel och lyxig rätt som passar både till vardags som till fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 dl valfri kokbar grädde
  • 11 msk kalvfond
  • Ca 1 dl torrt vitt vin
  • Eventuellt ljus maizenaredning
  • 1 knippa hackad persilja
  • 150 g tärnad bacon
  • Salt
  • Peppar
  • Servering:
  • Kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa kycklingfiléerna och dela dem i tre delar, om de är stora. Bryn dem runt om i lite smör ett par minuter, salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnsform.
  3. koka ihop grädde, fond och vin till en lagom tjock sås. Red med snabbredning om såsen känns tunn. Vänd ner hälften av den hackade persiljan och häll såsen över kycklingen.
  4. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Kolla med en sticka att köttsaften är klar. Knaperstek baconet. Strö baconet över kycklingen och resten av persiljan.
  5. Servera med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept