Pescado à la Veracruzana (Fiskfilé från Veracruz)

Veracruz är en underbart vacker plats, den ligger vid den mexikanska golfen, deras specialitet är fisk. Detta är en förenklad version av denna rätt, men den är jättegod. Jag äter inte så mycket fisk i vanliga fall, men så här tycker jag är toppen..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fisk med fast kött
  • 1½ lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 pkt passerade tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 dl vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 dl gröna urkärnade oliver
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar eller efter smak
  • Till dekoration:
  • Persilja
  • Peperoni eller jalapenos

Gör så här

  1. Ugn:180º
  2. Börja med att hacka lök, vitlök och strimla paprikan, värm en stor stekpanna, häll i olja, stek lök tills den är mjuk och lägg i vitlöken, stek i ca 3-4 min, lägg i paprikan, vinet, passerade tomater, lagerblad, oregano, salt och peppar. Låt koka upp, sänk värmen och sätt på lock. Låt småkoka i 15 min.
  3. Lägg nu i oliver och kapris, låt småkoka ytterligare
  4. 5-10 min. Smaka av. Ställ åt sidan.
  5. Smält smör i en stekpanna, salta och peppra fisken. Stek fiskfiléerna vackert gyllenfärgade, lägg över dem i en smord ugnsfast form, häll på tomatblandningen jämnt över fisken. Täck med folie över formen. Sätt in näst längst ner i ugnen ca 15-20 min.
  6. Dekorera med hackad persilja och peperoni eller
  7. jalapenos. Om man vill, kan man även ha florstunna rödlöksskivor. Gott med basmatiris till.
  8. Glöm inte ett gott bröd och sallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…