Pesce alla puttanesca

Jättegott bara att prova

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 torkad chilifrukt, t ex piripiri alt ½ tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • ½ dl kapris
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 800 g sejfilé
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • Till servering:
  • ris eller pasta

Gör så här

  1. Skiva vitlöken tunt.
  2. Finhacka chilin.
  3. Fräs vitlök och chili i oljan några minuter i en stor stekpanna.
  4. Häll i kapris, oliver och tomater.
  5. Koka ihop ca 15 min, salta och peppra.
  6. Lägg i fiskfiléerna. Låt puttra under lock ca 10 min, vänd på fisken efter 5 min.
  7. Lägg i persilja.
  8. Servera med ris eller pasta.
  9. Vill du hellre ha pasta till är det gott att lyfta ur fisken, och lägga den nykokta pastan i såsen och blanda om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…