Pesto di Noci- Valnötspesto

Valnötter används flitigt över hela Italien. Servera den goda peston till pasta, pizza, kyckling eller på crostini.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g valnötter
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 3 stora blad basilika
  • 1 kvist färsk mejram (eller 1 tsk torkad oregano)
  • 1 krm salt
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl mild olivolja

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg runt om. Skala vitlöken. Mortla vitlök, örter och salt till en saftig massa.
  2. Lägg i valnötterna och stöt tills det blir en grov massa. Blanda ner ströbröd och riven parmesanost. Rör ner oljan lite i taget.
  3. Servera den goda peston till pasta, pizza, kyckling eller på crostini.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept