Pestobakad lax med vit sparris, ruccolasallad och vitlökscrostini

Det här är god och lättlagad bjudmat...så smaklig måltid!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Lax:
  • 4 x 140 g Hemköp Laxfilé
  • 1 brk, 200 g Zeta Pesto Genovese
  • Crostini:
  • 2 Unibake ciabatta oliv, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, hel och skalad
  • ½ dl olivolja
  • Flingsalt
  • Sparris & Ruccolasallad:
  • 8–12 vita sparrisar, skalade
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 gurka, skalad och tärnad
  • 3 msk Gourmet Trend pumpafröolja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 200 g ruccolasallad, sköljd
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald från kvarn

Gör så här

  1. Ugn 180°C.
  2. Lax:
  3. Tina och torka av laxbitarna. Lägg laxen på en plåt och bred över 1–2 matskedar pesto på varje laxbit. Grädda laxen i ugn på 180°C i ca 12 minuter. Känn med en kniv i laxen. Om den är klar så delar den lätt på sig.
  4. Crostini:
  5. Rosta ciabattaskivorna i ugn på 180° eller i brödrost. Dra med vitlöksklyftan på den rostade ytan. Ringla över olivolja och salta.
  6. Sparris & Ruccolasallad
  7. Sjud sparrisen i saltat vatten i ca 5 minuter. Tag upp sparrisen och låt den ånga av. Skär sparrisen på längden 1 gång och lägg på ett fat. Blanda alla ingredienser utom ruccola och parmesan i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran på sparrisen, toppa med ruccola och servera med crostini.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…