Pickles

Underbart gott och kan användas till så mycket.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • 1 liten squash, ca 150 g
  • 1liter vatten
  • 1 msk salt
  • 10 små gröna eller röda tomater
  • 1 msk muskotblomma
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • Lag:
  • 0,75 dl ren ättika, 24 %
  • 2,5 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp ättika, vatten, socker och salt till lagen. Låt den kallna.
  2. Dela blomkålshuvudet i små buketter. Skär squashen bitar. Strimla selleristjälken.
  3. Koka upp vatten och salt. Lägg i grönsakerna. Koka 2-3 minuter. Spola grönsakerna i kallt vatten.
  4. Skölj tomaterna. Varva dem med blomkål, squash, selleri och kryddor i en burk eller kruka. Häll över den kalla lagen. Sätt på tätt lock. Förvara svalt.
  5. Hacka pickles och rör ner i crème fraîche eller gräddfil och ni får en sås som passar utmärkt till sallader och till stekt fisk och stekt kött både varmt och kallt. En läcker fyllning också i rullade skivor av kokt skinka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…