Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 2-3 tsk fiskfond från flaska
  • 2-3 pilgrimsmusslor utan skal
  • cayennepeppar
  • 3 (ca 50 g) schalottenlökar
  • 3-4 (ca 50 g) färska,champinjoner
  • 1 tomat
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vin, gräddsorter och fond i en liten gryta. Lägg i de frysta pilgrimsmusslorna. Låt småkoka i cirka sex minuter. Då är musslorna klara atttas upp. Tinade musslor tar två minuter att tillaga. Låt såsen koka ihop till härligt krämig konsistens. Smaka av den med mer fond om så behövs och med en aning cayennepeppar. Skär grönsakerna i klyftor eller bitar och fräs dem hastigt i smöret. Salta och peppra. Lägg upp grönsakerna på het tallrik. Placera pilgrimsmusslorna ovanpå och häll såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…