Pilgrimsmusslor på sparrisbädd

Har du inte provat dessa delikatesser är det dags!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8-10 gröna sparrisar
  • 1 msk olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 12 pilgrimsmusslor
  • Smör till stekning
  • Sås:
  • 1 schalottenlök
  • 1½ dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Garnering:
  • Dill

Gör så här

  1. Hyvla sparrisen i tunna strimlor med en osthyvel.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och värm sparrisen i oljan utan att den tar färg. Salta och peppra.
  3. Gör såsen: Skala och finhacka löken och lägg den i en kastrull. Häll på vinet och vinägern och låt koka sakta tills endast några matskedar vätska återstår.
  4. Öka värmen på plattan något. Klicka i smöret under ständig vispning. Ta såsen från värmen när den är krämig. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
  5. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar på båda sidorna. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i musslorna när smöret börjar bli brunt och stek varje sida i ca 1 minut.
  6. Servera musslorna ovanpå sparrisen och ringla såsen runtom.
  7. Garnera med en dillkvist.

Kommentarer

Vad säger man? en förrätt med smaker som gifter sig på ett sätt så att smaklökarna är i himmelen.TACK
Vi fick den här rätten som förrätt hos våra vänner, det var det godaste förrätten som jag ätit!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…