Pinje- och kräftbakad fisk

Pinjekärnor och kräftor förgyller den här festliga fiskrätten tillsammans med en krämig, spetsad sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 tjocka portionsbitar fisk, t ex torskrygg,
  • hälleflundra, ca 1 1/4 kg
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g
  • 75 g smör
  • 75 g pinjekärnor
  • 1 ½ dl hackad dill
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 4 dl crème fraiche, saffran och tomat
  • 1 msk konjak

Gör så här

  1. Salta fisken runt om. Lägg på smort ugnssäkert fat.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt.
  3. Smält smöret i en stekpanna.
  4. Lägg i pinjekärnor och låt dem fräsa 1–2 min. Ta från värmen.
  5. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Hit kan man förbereda.
  6. Sätt ugnen på 175°.
  7. Fördela kräftröran över fisken. Stek i mitten av ugnen 15–20 min.
  8. Värm crème fraiche och smaksätt med konjak.
  9. Servera fisken med såsen, smörfräst bladspenat, citronklyftor och kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept