Piroger med fetaost och salami

Piroger är bra picknickmat om man är många. De går bra att förbereda och frysa in om man vill göra en spontan utflykt. Servera gärna med en fräsch sallad som tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 200 g salami
  • 20 svarta oliver
  • 400 g örtmarinerad fetaost i tärningar
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Deg: Blanda mjöl, bakpulver, salt i en matberedare. Tillsätt matfettet i mindre bitar.
  3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg. Kavla ut till 12 rundlar ca 15 cm i diameter.
  4. Fyllning: Skiva oliver och strimla salamin.
  5. Låt oljan rinna av från osten. Lägg salamistrimlor, oliver, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen.
  6. Nyp ihop varje degplatta och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
  8. Låt pirogerna svalna lite innan de serveras

Kommentarer

Mina första piroger har jag nu gjort. Superenkelt o jättegott. "Tyvärr" gick alla åt alldeles för fort.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…