Pizza med kyckling och ruccola

Supergod pizza med kyckling och ruccola. Lätt att göra och snabb att laga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 6 dl vetemjöl
  • 2-3 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 3 msk matolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk mjölk
  • 3 ägg
  • Topping:
  • 2 dl passerade tomater (eller krossade)
  • 3 skivade strimlor bacon
  • 5 skivade färska champinjoner
  • 2 kycklingfileér skivade till små bitar
  • 200 g ruccolasallad
  • 100 g gratängost (eller mozzarellaost/fetaost)

Gör så här

  1. Gör degen så här:
  2. Blanda kryddorna med mjölet och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  3. Blanda till en smidig deg, är den lite för kladdig, tillsätt mer mjöl, är den lite för torr, tillsätt mer mjölk/vatten.
  4. Kavla ut degen riktigt tunt så att den räcker till 1-2 plåtar. Lägg på plåt med bakplåtspapper under.
  5. Gör toppingen så här:
  6. Smeta ut de passerad tomaterna med en slickepott så att det täcker hela degen. Stek kycklingbitarna i en stekpanna, var inte rädd för att krydda, en god krydda är örtagård. Kycklingen behöver inte vara helt genomstekt eftersom den även ska stå i ugn. Lägg sedan på kycklingen på pizzan tillsammans med resten av toppingingredienserna, till sist osten, ganska glest utspridd för att det inte ska bli geggigt.
  7. Grädda sedan pizzan i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept