Pizza med salami och pesto

God och saftig pizza. Har du bråttom - använd pizzamix till degen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pizzadeg:
  • 25 g jäst, dela paketet på diagonalen
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • ½ tsk salt
  • 6 - 7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 400 g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 200 - 250 g mozzarella
  • 1 rödlök
  • 100 g tunt skivad salami
  • 1 dl färdig pesto

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över 37°C och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen.
  3. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
  4. Gör under tiden i ordning fyllningen. Koka upp tomatkross, vitlök, chilisås, vatten, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 minuter.
  5. Skiva mozzarellan i ca 1 cm tjocka skivor, Skala och skär löken i tunna ringar.
  6. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Kavla ut dem tunt till runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg över dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
  7. Bred på tomatblandningen, fördela salami, lök och mozzarella på pizzorna. Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
  8. Det går bra att byta ut mozzarellan mot riven hård ost,
  9. 3 - 4 dl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…