Plommonspäckad fläskfilé

Så enkel och god festrätt. Tänk bara på att förbereda plommonen så att de får dra i vinet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 100 g katrinplommon
  • 2 dl torrt vitt vin (eller äppelcidervinäger)
  • 2½ dl Milda Mat
  • salt
  • peppar
  • Ev. maizena

Gör så här

  1. Blötlägg katrinplommonen i vin i ca. 3 tim.
  2. Värm upp katrinplommonen med vinet i en kastrull i ca 5 min.
  3. Sätt ugnen på 225grader.
  4. Lägg matfett i en stekpanna och bryn fläskfilén runt om. Salta och peppra.
  5. Lägg över filén i en smord ugnssäker form. Snitta filén och stick in katrinplommon mellan skivorna. Lägg överblivna runt om.
  6. Häll vinet och Milda Mat i en kastrull och koka i 5 min. Red eventuellt med lite maizena.
  7. Häll såsen över köttet och stek filén i ugnen i ca. 20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…