Plommonspäckad fläskkarré

Klassisk och hederlig mat. Gör gärna lite extra. Den är nästan ännu godare dagen efter...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg benfri fläskkarré
  • 12 st kärnfria plommon
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 6 st små äpplen
  • Sås:
  • 7 dl sky + ½ dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Till servering:
  • Kokt potatis
  • Äppelmos
  • Gelé
  • Inlagd gurka

Gör så här

  1. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen. Salta, peppra och strö över ingefäran.
  2. Stick in en termometer i den tjockaste delen av karrén. Lägg i en ugnsfast form och sätt in den i nedre delen av ugnen på 175 grader.
  3. Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Låt äpplena steka med den sista halvtimmen. Skär ett kryss i dem och lägg dem runt steken.
  4. Ta ut steken och låt den vila i cirka 10 minuter. Linda eventuellt in den lätt i foliepapper.
  5. Vispa ur formen med vattnet och mät upp skyn. Lägg den i en kastrull. Tillsätt en buljongtärning och låt koka upp under vispning.
  6. Rör ut mjölet i lite vatten. Vispa ner redningen och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
  7. Skär steken i skivor och servera med sås, kokt potatis, äpplen och äppelmos, gelé

Kommentarer

Underbart gott!
WOW ! Detta var gott. Vilken syrlig sås. Tusen Tack för receptet. 5-poängare.

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr