Plommonspäckad lammstek i lergryta

En enkel och god rätt som sköter sig själv.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 st lammstek, benfri
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 3 st morötter
  • 33 cl Guinness
  • Katrinplommon
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Lägg lergrytan i blöt i 20 minuter. Putsa lammsteken. Lägg katrinplommonen i steken och bind ihop den. Gnid in steken med salt och peppar.
  2. Skala och kapa ner morötterna i 3cm stora delar som du sen klyver. Lägg dessa i botten på grytan. Lägg steken ovanpå och slå på Guinnessen. Ställ in i kall ugn och sätt den på 250 grader. Låt den stå där i 2 timmar.
  3. När den är färdig så tar du 3-4 dl av skyn från grytan och 1 dl grädde eller mjölk till en sås som du smakar av med salt och peppar.
  4. Serveras med råstekta potatis eller pressad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept