Pluma av Svensk Rapsgris med jerkrub och fruktig karibisk sallad

Att rubba sin pluma innan grillningen är en fantastisk smakhöjare. Den här Jerkkryddade pluman med exotisk sallad till får smaklökarna att dansa samba och temperaturen att höjas flera grader.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 förp/900 g Scan Rapsgrispluma
  • Jerk-rubb:
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • ½ tsk malen muskotnöt
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 stjärnanis, mortlad
  • 2 tsk salt
  • Karibisk sallad:
  • 1 röd spanskpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, saft
  • 1 msk honung
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1 orange paprika

Gör så här

  1. 1. Tänd grillen och blanda kryddorna till rubben och klappa in det på pluman.
  2. 2. Finhacka den spanska pepparn och blanda med de andra ingredienserna till en dressing.
  3. 3. Skala mango, gurka och rödlök. Skär mango, gurka och tomat i grova bitar.
  4. 4. Skär rödlöken i skivor, paprikan i stora bitar och grilla tills de fått färg.
  5. 5. Grilla pluman på grillen till en innertemp. mellan 65-70°C, låt vila.
  6. 6. Blanda de grillade grönsakerna med resten av grönsakerna och dressingen.
  7. 7. Skiva pluman tunt och servera med den karibiska salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…