Pocherad kummel med potatispure

Lyxig och mycket god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800 g kummel
  • Salt
  • Vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Potatispuré:
  • Ca 500 g potatis
  • ½ dl standardmjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Potatispuré: Skala potatisen och skär den i bitar.
  2. Koka upp vatten med lite salt i en gryta, lägg i potatisen och koka den mjuk.
  3. Slå den i ett durkslag och låt rinna av.
  4. Pressa potatisen i en skål med en potatispress.
  5. Värm mjölk, grädde och smör i en gryta.
  6. Tillsätt det till den pressade potatisen och vispa till ett fluffigt mos.
  7. Smaka av med salt och peppar
  8. Fisken:
  9. Att pochera fisk innebär att man sjuder fisken i vätska.
  10. Skär upp kummeln i 200 g bitar och salta, lägg dem i en kastrull, fyll på med vatten precis så att det inte täcker. Häll på 1 dl vin och 1 buljongtärning,
  11. låt koka upp och sänk sedan värmen och låt fisken sjuda under lock ca 8 min.
  12. Servera med riven pepparrot, skirat smör och sparris

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…