Pocherade päron i hallonsås

En fräsch och lätt dessert efter en tung och god middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 päron
  • 5 msk socker
  • 2 dl vitt vin
  • 1 kanelstång
  • 250 g hallon
  • 1 ½ dl hallonsaft
  • 5 cl hallonsirup

Gör så här

  1. Skölj päronen och skala dem, låt stjälken sitta kvar.
  2. Häll sockret med 5 msk vatten i en kastrull, låt koka upp och karamelliseras. Deglacera med vitt vin och lägg i kanelstängerna.
  3. Låt vinet koka upp, sänk värmen. Lägg päronen i spadet, sjud på svag värme under lock 10-15 minuter. Ta upp päronen och låt dem rinna av.
  4. Häll hallonen i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Låt hallonsaften koka upp i en liten kastrull, häll i hallonsirupen. Låt vätskan svalna och tillsätt hallon.
  5. Servera de pocherade päronen fortfarande ljumma med hallonsås på desserttallrikar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…