Pohlmans varma låda

En mättande gratäng som är en idealisk bjudrätt. Ett recept som skapats av meteorolog John Pohlman taget ur en veckotidning för länge sen. Om man så vill kan riset serveras för sig i stället för att ingå i lådan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 port.ris
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 burk krabba
  • 2 msk smör/marg
  • 3 1/2 msk vetemjöl
  • 4 dl grädde
  • krabbspad
  • 6 msk riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 4-6 skivor formfranska

Gör så här

  1. Koka 4-6 portioner ris. Lägg det kokta riset i en smord ugnsäker form. Fortsätt att lägga de skivade äggen över riset. Rensa krabban från strålben. Smält matfettet och häll i vetemjölet.Späd med grädde samt krabbspad och låt koka några minuter.Tillsätt riven ost,krabba,salt och svartpeppar.Till sist blandas den finhackade dillen i stuvningen.Häll stuvningen över ris och ägg. Skär 4-6 franskbrödsskivor i tärningar och strö dem över gratängen. Värm gratängen i 250 grader i 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…