Porterstek smalmat

Den är min favorit så god och mager, såsen är så himla god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g benfri fransyska
  • 2 tsk olja
  • 33 cl porter
  • ½ dl svartvinbärssaft
  • ½ dl kinesisk soja
  • 5 enbär
  • ½ tsk timjan
  • 1 köttbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde ( max 7% )

Gör så här

  1. Bryn fransyskan på båda sidor så att du får en fin stekyta.
  2. Häll sedan i porter, svartvinbärssaft, soja, kryddor och smula i buljongtärningen. Skiva lök och häll i. Låt koka på svag värme i 90 minuter, vänd sida på steken efter halva tiden. Gör sås på skyn med grädde.
  3. Servera med kokt potatis och en sallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@umbra55

Kinesisk fisk

Annorlunda fiskrätt. Mycket god och snabb. Det som tar tid är att strimla grönsakerna i tändsticksliknande bitar.