Porterstek/bryggarstek

God stek som inte ska brynas! Ner med allt i en gryta så sköter det sig själv. Kanongod sås!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg oxstek
  • 1 flaska porter eller lättöl ,33 cl
  • 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1 dl soya
  • 1 dl vatten
  • 8 svartpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök

Gör så här

  1. Lägg steken i en gryta och tillsätt övriga ingredienser.
  2. Låt koka tills köttet har en innertemperatur på
  3. 75 grader. Koka längre om du vill ha köttet riktigt mört.
  4. Ta upp köttet och sila över spadet i en kastrull.
  5. Smaka av med creme fraiche och/eller grädde
  6. och red av.
  7. Skiva upp köttet och servera med ugnsstekta potatishalvor eller vanlig kokt potatis, kokta grönsaker och något trevligt tillbehör som gèle, pressgurka eller chutney.

Kommentarer

Toppenrecept! Såsen är helt fantastisk!! Slänger upp en bild på rätten.
Jätte Gott ! Med klyftpotatis,gurkaoch gele Gott vin till St. Helena smaskens

Liknande recept